Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 996 + 533

    Answer: 1529
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 4x + 3y - y

    Answer: 6x + 2y
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 10cm and one side 6cm. Find its area

    Answer: 24cm²
  4. 4. Ratio

    Calculate 45% of 755

    Answer: 339.75
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 33, 41, 29, 50, what is the missing number?

    Answer: -23

Tuesday 21 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 52.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Wednesday 22 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    If x4 = 256, what is x?

    Answer: 4
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 6.25

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 23cm. Find the angle

    Answer: 52.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Thursday 23 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Simplify: 12x²y³ ÷ 6xy²

    Answer: 2xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 27. If 5 of them are 17, 29, 48, 36, 16, what is the missing number?

    Answer: 16

Friday 24 November 2023

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Simplify: 11x - 5x + 10y - 5y

    Answer: 6x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 47.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 3 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13