Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 26 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 625

    Answer: 1615
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 8x² + 8x

    Answer: 2x(4x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 55.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 39. If 5 of them are 16, 25, 38, 26, 17, what is the missing number?

    Answer: 112

Tuesday 27 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y4 × y5 × y2

    Answer: y11
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 34.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Wednesday 28 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 13

    Answer: x = 39
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 19.3% of 877

    Answer: 169.26
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Thursday 29 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 2x + 7y - 2y

    Answer: 6x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 41cm. Find the angle

    Answer: 59.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 511

Friday 30 May 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The temperature is -7°C. It rises by 12°C. What is the new temperature?

    Answer: 5°C
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 4

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 21cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 45.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 512