Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 150. What are the numbers?

    Answer: 49, 50, and 51
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 30x² + 20x

    Answer: 5x(6x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 31°
  4. 4. Ratio

    Calculate 13.6% of 843

    Answer: 114.65
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Tuesday 3 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 63.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 32. If 4 of them are 28, 18, 40, 17, what is the missing number?

    Answer: 57

Wednesday 4 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 16 + 16 + 14

    Answer: 712
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 16x² + 20x

    Answer: 4x(4x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 54.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 30, 50, 45, 18, what is the missing number?

    Answer: -28

Thursday 5 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 0.85714285714286

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 10cm and one side 6cm. Find its area

    Answer: 24cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Friday 6 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 105. What are the numbers?

    Answer: 34, 35, and 36
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x - 4x + 4y - 2y

    Answer: x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 23, 20, 27, 23, what is the missing number?

    Answer: 7