Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 96. What are the numbers?

    Answer: 31, 32, and 33
  2. 2. Algebra

    Simplify: 10x - 8x + 9y - 7y

    Answer: 2x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 50.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 4 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Tuesday 17 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 9

    Answer: x = 27
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 59°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 38

Wednesday 18 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Expand: 5(6x - 6)

    Answer: 30x - 30
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 42cm. Find the angle

    Answer: 48.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 26% of 605

    Answer: 157.3
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 4 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Thursday 19 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 993 + 682

    Answer: 1675
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 18x² + 9x

    Answer: 3x(6x + 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 60°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Friday 20 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 2.5

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 17cm, hypotenuse = 24cm. Find the angle

    Answer: 44.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 23. If 5 of them are 20, 33, 47, 35, 26, what is the missing number?

    Answer: -23