Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 126. What are the numbers?

    Answer: 41, 42, and 43
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 20

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 46, 22, 50, 28, 47, what is the missing number?

    Answer: 11

Tuesday 24 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y2 × y4

    Answer: y8
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 5.6666666666667

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-1, -1) and (9, 5)

    Answer: 11.66
  4. 4. Ratio

    Calculate 30.6% of 324

    Answer: 99.14
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 39. If 3 of them are 24, 36, 45, what is the missing number?

    Answer: 51

Wednesday 25 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 102. What are the numbers?

    Answer: 33, 34, and 35
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 5.25

    Answer: x = 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 58.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 310

Thursday 26 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 2.125

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 56.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 3 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Friday 27 June 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Simplify: 9x - 4x + 4y - y

    Answer: 5x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 413