Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 114. What are the numbers?

    Answer: 37, 38, and 39
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 36.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 31. If 4 of them are 20, 20, 46, 18, what is the missing number?

    Answer: 51

Tuesday 8 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 126. What are the numbers?

    Answer: 41, 42, and 43
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 5

    Answer: x = 25
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 62.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 30.7% of 332

    Answer: 101.92
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 49

Wednesday 9 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 1.75

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 15cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 57.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 213

Thursday 10 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 90. What are the numbers?

    Answer: 29, 30, and 31
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 3.8

    Answer: x = 19
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 20cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 46.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37

Friday 11 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 793

    Answer: 1785
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 4.5

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 17cm. Find the angle

    Answer: 45.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14