Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 997 + 543

    Answer: 1540
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 13.333333333333

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 48cm. Find the angle

    Answer: 51.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 46, 28, 40, 42, what is the missing number?

    Answer: -56

Tuesday 22 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 117. What are the numbers?

    Answer: 38, 39, and 40
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 3

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 40.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 514

Wednesday 23 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 771

    Answer: 1761
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 38cm. Find the angle

    Answer: 61.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 20.6% of 349

    Answer: 71.89
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 5 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25

Thursday 24 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 990 + 709

    Answer: 1699
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 3, 7, 13, ...

    Answer: 21
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-5, 2) and (10, 8)

    Answer: 16.16
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 24, 28, 36, what is the missing number?

    Answer: 48

Friday 25 July 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 123. What are the numbers?

    Answer: 40, 41, and 42
  2. 2. Algebra

    Solve: x6 = 2.1666666666667

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 44°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 21. If 5 of them are 34, 31, 32, 34, 37, what is the missing number?

    Answer: -42