Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 150. What are the numbers?

    Answer: 49, 50, and 51
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 5x + 3y - y

    Answer: 3x + 2y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 64.3°
  4. 4. Ratio

    Calculate 41% of 532

    Answer: 218.12
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 415

Tuesday 2 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Solve: x2 = 13

    Answer: x = 26
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, hypotenuse = 28cm. Find the angle

    Answer: 47.3°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 3 red, 5 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 313

Wednesday 3 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 13 + 23 + 16

    Answer: 76
  2. 2. Algebra

    Complete the square: x² + 2.2x

    Answer: (x + 1.1)² - 1.21
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 62.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 34. If 5 of them are 30, 18, 39, 27, 43, what is the missing number?

    Answer: 47

Thursday 4 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 805

    Answer: 1800
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 3

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 48.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 24.5% of 423

    Answer: 103.64
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 4 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 512

Friday 5 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 150. What are the numbers?

    Answer: 49, 50, and 51
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 11.666666666667

    Answer: x = 35
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 33cm. Find the angle

    Answer: 61°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 25. If 3 of them are 27, 15, 22, what is the missing number?

    Answer: 36