Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 995 + 777

    Answer: 1772
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x - 3x + 8y - 5y

    Answer: 2x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 44cm. Find the angle

    Answer: 56.9°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 20. If 4 of them are 43, 50, 46, 36, what is the missing number?

    Answer: -75

Tuesday 16 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 114. What are the numbers?

    Answer: 37, 38, and 39
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 5.3333333333333

    Answer: x = 16
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 39.9°
  4. 4. Ratio

    Calculate 47.9% of 584

    Answer: 279.74
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 33. If 4 of them are 43, 40, 24, 50, what is the missing number?

    Answer: 8

Wednesday 17 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Three lengths are 2.09m, 2.03m and 1.24m. What is their total length?

    Answer: 5.36m
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 28cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 40.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 512

Thursday 18 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 4, 10, 19, ...

    Answer: 31
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 51.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 36. If 5 of them are 26, 34, 25, 44, 50, what is the missing number?

    Answer: 37

Friday 19 September 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 14x² + 14x

    Answer: 2x(7x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, hypotenuse = 49cm. Find the angle

    Answer: 52.2°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 3 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 27