Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 5.7142857142857

    Answer: x = 40
  3. 3. Geometry

    A right triangle has hypotenuse 5cm and one side 3cm. Find its area

    Answer: 6cm²
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 4 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 211

Tuesday 7 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 2.875

    Answer: x = 23
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 19cm. Find the angle

    Answer: 50.8°
  4. 4. Ratio

    Calculate 11% of 252

    Answer: 27.72
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 40. If 5 of them are 24, 46, 50, 19, 27, what is the missing number?

    Answer: 74

Wednesday 8 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 992 + 523

    Answer: 1515
  2. 2. Algebra

    Simplify: 5x - 3x + 10y - 5y

    Answer: 2x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 27cm. Find the angle

    Answer: 63.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 29

Thursday 9 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 24 + 34 + 36

    Answer: 74
  2. 2. Algebra

    Solve: x7 = 1.2857142857143

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 66°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 23. If 5 of them are 41, 47, 23, 24, 21, what is the missing number?

    Answer: -18

Friday 10 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 138. What are the numbers?

    Answer: 45, 46, and 47
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 16x² + 16x

    Answer: 4x(4x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 24cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 45.1°
  4. 4. Ratio

    Calculate 41.9% of 990

    Answer: 414.81
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 6 blue and 3 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 25