Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 108. What are the numbers?

    Answer: 35, 36, and 37
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 3.5

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find c if a = 20cm and b = 24cm in a right triangle

    Answer: 31.2cm
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 15

Tuesday 14 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 141. What are the numbers?

    Answer: 46, 47, and 48
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 12x² + 21x

    Answer: 3x(4x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 40cm. Find the angle

    Answer: 56.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 7m:700cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 4 red, 6 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 14

Wednesday 15 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 144. What are the numbers?

    Answer: 47, 48, and 49
  2. 2. Algebra

    Solve: x5 = 6.4

    Answer: x = 32
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 22cm, hypotenuse = 34cm. Find the angle

    Answer: 49.7°
  4. 4. Ratio

    Calculate 24.4% of 686

    Answer: 167.38
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Thursday 16 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 991 + 737

    Answer: 1728
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 16x² + 8x

    Answer: 4x(4x + 2)
  3. 3. Geometry

    Find the distance between (-5, -5) and (11, 6)

    Answer: 19.42
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 2m:200cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 23. If 4 of them are 34, 32, 42, 28, what is the missing number?

    Answer: -21

Friday 17 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 135. What are the numbers?

    Answer: 44, 45, and 46
  2. 2. Algebra

    Simplify: 13x²y³ ÷ 3xy²

    Answer: 4.3333333333333xy
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 29cm, hypotenuse = 48cm. Find the angle

    Answer: 52.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 5 blue and 6 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 213