Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y2 × y3 × y2

    Answer: y7
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 3.3333333333333

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 35cm. Find the angle

    Answer: 62.8°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 6m:600cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 5 red, 6 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 13

Tuesday 28 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: y4 × y3 × y2

    Answer: y9
  2. 2. Algebra

    Solve: x4 = 9

    Answer: x = 36
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 18cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 53.1°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 23. If 3 of them are 15, 36, 25, what is the missing number?

    Answer: 16

Wednesday 29 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 14x² + 14x

    Answer: 2x(7x + 7)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 14cm, hypotenuse = 30cm. Find the angle

    Answer: 62.2°
  4. 4. Ratio

    Calculate 19.2% of 327

    Answer: 62.78
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 29. If 4 of them are 34, 37, 16, 44, what is the missing number?

    Answer: 14

Thursday 30 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Simplify: 8x - 7x + 6y - y

    Answer: x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 37.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 6 numbers is 24. If 5 of them are 22, 25, 48, 18, 22, what is the missing number?

    Answer: 9

Friday 31 October 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 120. What are the numbers?

    Answer: 39, 40, and 41
  2. 2. Algebra

    Solve: x3 = 12.333333333333

    Answer: x = 37
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 23cm, hypotenuse = 37cm. Find the angle

    Answer: 51.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 22. If 3 of them are 18, 38, 48, what is the missing number?

    Answer: -16