Change pack
Capstone Jan 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 998 + 740

    Answer: 1738
  2. 2. Algebra

    Simplify: 7x - 4x + 6y - y

    Answer: 3x + 5y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, hypotenuse = 32cm. Find the angle

    Answer: 32.5°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 8m:800cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 6 blue and 2 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 37

Tuesday 25 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 111. What are the numbers?

    Answer: 36, 37, and 38
  2. 2. Algebra

    Simplify: 11x - 4x + 7y - 4y

    Answer: 7x + 3y
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 12cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 65.6°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 3m:300cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 39. If 4 of them are 42, 28, 30, 39, what is the missing number?

    Answer: 56

Wednesday 26 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 129. What are the numbers?

    Answer: 42, 43, and 44
  2. 2. Algebra

    Factorise fully: 10x² + 25x

    Answer: 5x(2x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 16cm, hypotenuse = 23cm. Find the angle

    Answer: 45.9°
  4. 4. Ratio

    Calculate 28.6% of 602

    Answer: 172.17
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 26. If 4 of them are 28, 21, 33, 37, what is the missing number?

    Answer: 11

Thursday 27 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    The sum of three consecutive numbers is 147. What are the numbers?

    Answer: 48, 49, and 50
  2. 2. Algebra

    Find the next term: 1, 2, 4, 7, ...

    Answer: 11
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 29cm. Find the angle

    Answer: 63.4°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 4m:400cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 6 red, 2 blue and 4 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 12

Friday 28 November 2025

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 12 + 16 + 26

    Answer: 11
  2. 2. Algebra

    Solve: x8 = 2.125

    Answer: x = 17
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, hypotenuse = 25cm. Find the angle

    Answer: 58.7°
  4. 4. Ratio

    Simplify the ratio 5m:500cm

    Answer: 1:100
  5. 5. Statistics

    A spinner has 2 red, 2 blue and 5 green sections. Probability of landing on red?

    Answer: 29