Change pack
Capstone Sep 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 September 2026

Keystones #257 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Rationalise: 2/√2

    Answer: 2√2⁄2
  2. 2. Algebra

    Factorise: 12x² + x - 20

    Answer: (4x - 5)(3x + 4)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 13cm, angle = 36°. Find opposite

    Answer: 9.4cm
  4. 4. Ratio

    A price of £492.66 includes a 26% increase. What was the price before the increase?

    Answer: £391.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 38. If 3 of them are 18, 16, 24, what is the missing number?

    Answer: 94

Tuesday 15 September 2026

Keystones #258 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Rationalise: 5/√5

    Answer: 5√5⁄5
  2. 2. Algebra

    Factorise: 16x² -4x - 6

    Answer: (4x - 3)(4x + 2)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 27cm, angle = 56°. Find opposite

    Answer: 40cm
  4. 4. Ratio

    A price of £377.60 includes a 28% increase. What was the price before the increase?

    Answer: £295.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 25. If 4 of them are 41, 17, 50, 38, what is the missing number?

    Answer: -21

Wednesday 16 September 2026

Keystones #259 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Rationalise: 3/√3

    Answer: 3√3⁄3
  2. 2. Algebra

    Factorise: 12x² + 11x - 15

    Answer: (4x - 3)(3x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 19cm, angle = 50°. Find opposite

    Answer: 22.6cm
  4. 4. Ratio

    A price of £242.76 includes a 19% increase. What was the price before the increase?

    Answer: £204.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 5 numbers is 40. If 4 of them are 39, 26, 34, 40, what is the missing number?

    Answer: 61

Thursday 17 September 2026

Keystones #260 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Rationalise: 3/√2

    Answer: 3√2⁄2
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x² + 2x - 20

    Answer: (2x - 4)(2x + 5)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 30cm, angle = 59°. Find opposite

    Answer: 49.9cm
  4. 4. Ratio

    A price of £348.44 includes a 24% increase. What was the price before the increase?

    Answer: £281.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 24. If 3 of them are 46, 19, 33, what is the missing number?

    Answer: -2

Friday 18 September 2026

Keystones #261 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Rationalise: 4/√3

    Answer: 4√3⁄3
  2. 2. Algebra

    Factorise: 4x² + 0x - 9

    Answer: (2x - 3)(2x + 3)
  3. 3. Geometry

    Adjacent = 11cm, angle = 41°. Find opposite

    Answer: 9.6cm
  4. 4. Ratio

    A price of £522.45 includes a 35% increase. What was the price before the increase?

    Answer: £387.00
  5. 5. Statistics

    The mean of 4 numbers is 34. If 3 of them are 50, 27, 48, what is the missing number?

    Answer: 11