Change pack
Capstone Sep 28 - Oct 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 September 2026

Keystones #271 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: ((a2)3)3

    Answer: a18
  2. 2. Algebra

    Determine the nth term: 13, 22, 37, 58, ...

    Answer: 3n² + 10
  3. 3. Geometry

    State the equation of a circle with centre (4, 7) and radius 9

    Answer: (x - 4)² + (y - 7)² = 81
  4. 4. Ratio

    In ratio 7:4, if the second quantity is 24, what is the first?

    Answer: 42
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -10, 28, 3, -15, 36

    Answer: 51

Tuesday 29 September 2026

Keystones #272 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: ((a2)2)2

    Answer: a8
  2. 2. Algebra

    Determine the nth term: 9, 15, 25, 39, ...

    Answer: 2n² + 7
  3. 3. Geometry

    State the equation of a circle with centre (7, 3) and radius 3

    Answer: (x - 7)² + (y - 3)² = 9
  4. 4. Ratio

    In ratio 1:2, if the second quantity is 28, what is the first?

    Answer: 14
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -14, 20, 18, 24, 26

    Answer: 40

Wednesday 30 September 2026

Keystones #273 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: ((a4)3)2

    Answer: a24
  2. 2. Algebra

    Determine the nth term: 5, 14, 29, 50, ...

    Answer: 3n² + 2
  3. 3. Geometry

    State the equation of a circle with centre (3, 3) and radius 8

    Answer: (x - 3)² + (y - 3)² = 64
  4. 4. Ratio

    In ratio 5:6, if the second quantity is 38, what is the first?

    Answer: 31.7
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -30, 37, 25, 32, -20

    Answer: 67

Thursday 1 October 2026

Keystones #274 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: ((a4)2)2

    Answer: a16
  2. 2. Algebra

    Determine the nth term: 8, 20, 40, 68, ...

    Answer: 4n² + 4
  3. 3. Geometry

    State the equation of a circle with centre (6, 2) and radius 5

    Answer: (x - 6)² + (y - 2)² = 25
  4. 4. Ratio

    In ratio 2:1, if the second quantity is 26, what is the first?

    Answer: 52
  5. 5. Statistics

    Find the range of: -12, 20, 4, -4, -17

    Answer: 37

Friday 2 October 2026

Keystones #275 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Simplify: ((a3)2)2

    Answer: a12
  2. 2. Algebra

    Determine the nth term: 5, 17, 37, 65, ...

    Answer: 4n² + 1
  3. 3. Geometry

    State the equation of a circle with centre (3, 2) and radius 8

    Answer: (x - 3)² + (y - 2)² = 64
  4. 4. Ratio

    In ratio 3:4, if the second quantity is 56, what is the first?

    Answer: 42
  5. 5. Statistics

    Find the range of: 26, -21, 24, 47, 41

    Answer: 68