Change pack
Cornerstone Feb 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 3 = 63

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 52 in the ratio 3:1

    Answer: 39 and 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 19, 44, 10, 19, 45, 7, 29. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.71

Tuesday 3 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 2⁄7

    Answer: 19⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 57

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.55cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:4

    Answer: 12 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 17, 18

    Answer: 13

Wednesday 4 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄6

    Answer: 10⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 19 = 53

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.82cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 2:3:3

    Answer: 20, 30 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 37, 44, 39, 12, 23, 38, 22. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.88

Thursday 5 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 1⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 11 = 41

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 140 in the ratio 1:2:2

    Answer: 28, 56 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 16, 12, 3

    Answer: 10

Friday 6 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 2⁄5

    Answer: 13⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 7 = 52

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Divide 132 in the ratio 4:1:1

    Answer: 88, 22 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 4, 5, 15

    Answer: 10