Change pack
Cornerstone Feb 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 2⁄4

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 10 = 34

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.43cm
  4. 4. Ratio

    Divide 90 in the ratio 1:3:1

    Answer: 18, 54 and 18
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 18, 18, 19, 18, 2

    Answer: 15

Tuesday 10 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 4⁄5

    Answer: 33⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 11 = 46

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 135 in the ratio 4:3:2

    Answer: 60, 45 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 7, 12, 11, 8

    Answer: 10

Wednesday 11 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 4⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 16 = 54

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 270 in the ratio 4:1:4

    Answer: 120, 30 and 120
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 29, 33, 40, 19, 30, 23. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.71

Thursday 12 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 2⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 9 = 11

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 1:3:2

    Answer: 25, 75 and 50
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 27, 24, 32, 31, 31, 42, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.13

Friday 13 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄12 + 7⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 4 = 10

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 133 in the ratio 3:1:3

    Answer: 57, 19 and 57
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 8, 5, 10

    Answer: 9