Change pack
Cornerstone Feb 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 4⁄9

    Answer: 5⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 12 = 72

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 140 in the ratio 4:3

    Answer: 80 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 10, 8, 10, 7

    Answer: 9

Tuesday 17 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄3

    Answer: 8⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 17

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 105 in the ratio 4:3

    Answer: 60 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 30, 8, 23, 29, 8. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.33

Wednesday 18 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 3⁄5

    Answer: 17⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 9 = 41

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 2:3

    Answer: 40 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 48, 30, 25, 7, 30, 46, 9

    Answer: 26.5

Thursday 19 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄10 + 4⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 16 = -1

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 4:1

    Answer: 24 and 6
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 11, 2

    Answer: 6

Friday 20 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 5⁄7

    Answer: 22⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 14 = 56

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.44cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 4:3

    Answer: 52 and 39
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 29, 20, 47, 29, 29, 47

    Answer: 30