Change pack
Cornerstone Feb 23 - Mar 1 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄9 + 6⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 12 = 23

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.76cm
  4. 4. Ratio

    Share 56 in the ratio 1:3

    Answer: 14 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 31, 14, 28, 48, 42. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.33

Tuesday 24 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 3⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 9 = 111

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.06cm
  4. 4. Ratio

    Divide 88 in the ratio 3:3:2

    Answer: 33, 33 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 16, 4

    Answer: 8

Wednesday 25 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 2⁄3

    Answer: 13⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 5 = 30

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 1:3:2

    Answer: 25, 75 and 50
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 21, 28, 26, 30, 30, 36, 47

    Answer: 33

Thursday 26 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄9 + 2⁄9

    Answer: 7⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 14 = 74

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.52cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 1:2:2

    Answer: 30, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 6, 24, 44, 40, 39, 20. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.83

Friday 27 February 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 5⁄6

    Answer: 43⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 14 = 16

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 3:3:2

    Answer: 54, 54 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 25, 8, 17

    Answer: 14