Change pack
Cornerstone Mar 2 - 8 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 2 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 1⁄6

    Answer: 1⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 8 = 22

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 2:1:3

    Answer: 42, 21 and 63
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 20, 41, 39, 20, 37, 45. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.29

Tuesday 3 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 3⁄8

    Answer: 23⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 12 = 32

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    Divide 153 in the ratio 1:4:4

    Answer: 17, 68 and 68
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 7, 7, 8

    Answer: 6

Wednesday 4 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 2⁄3

    Answer: 3⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 6 = 41

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 28 in the ratio 1:3

    Answer: 7 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 27, 20, 45, 43, 39. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.83

Thursday 5 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 1⁄10

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 13 = 17

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 85 in the ratio 4:1

    Answer: 68 and 17
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 11, 3

    Answer: 9

Friday 6 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 3⁄8

    Answer: 39⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 6 = 44

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.66cm
  4. 4. Ratio

    Share 90 in the ratio 4:1

    Answer: 72 and 18
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 6, 13

    Answer: 9