Change pack
Cornerstone Mar 9 - 15 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 9 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 2⁄4

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 6 = 24

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 3:2

    Answer: 27 and 18
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 25, 10, 2, 11, 2

    Answer: 10

Tuesday 10 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 3⁄6

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 20 = 25

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 24 in the ratio 1:2

    Answer: 8 and 16
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 17, 11

    Answer: 13

Wednesday 11 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄7 + 4⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 12 = 78

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.37cm
  4. 4. Ratio

    Share 63 in the ratio 3:4

    Answer: 27 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 20, 17, 19, 38, 44, 47

    Answer: 29

Thursday 12 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 3⁄4

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 11 = 59

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 24 in the ratio 1:3

    Answer: 6 and 18
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 24, 5, 12, 31, 50, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.14

Friday 13 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 1⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 17 = 103

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 1:3

    Answer: 9 and 27
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 2, 12, 2

    Answer: 7