Change pack
Cornerstone Mar 16 - 22 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 16 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄10 + 6⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 15 = 51

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.22cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 1:4:4

    Answer: 14, 56 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 22, 7, 9, 2, 10

    Answer: 10

Tuesday 17 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 2⁄3

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 20 = 4

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 3:1:3

    Answer: 36, 12 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 20, 25, 30, 27, 43, 8, 30

    Answer: 24.25

Wednesday 18 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 6⁄8

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 10 = 110

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 182 in the ratio 3:2:2

    Answer: 78, 52 and 52
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 20, 22, 45, 14, 41

    Answer: 25

Thursday 19 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄8 + 1⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 6 = 42

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.82cm
  4. 4. Ratio

    Divide 120 in the ratio 2:1:2

    Answer: 48, 24 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 6, 5, 17

    Answer: 8

Friday 20 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 6⁄8

    Answer: 41⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 11 = 59

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 147 in the ratio 2:4:1

    Answer: 42, 84 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 44, 18, 42, 44, 16, 25, 25

    Answer: 29.75