Change pack
Cornerstone Mar 23 - 29 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 23 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 1⁄7

    Answer: 4⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 9 = 63

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:4:2

    Answer: 12, 48 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 42, 29, 42, 24, 50, 35. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.71

Tuesday 24 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄12 + 6⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 10 = 30

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.93cm
  4. 4. Ratio

    Share 84 in the ratio 3:4

    Answer: 36 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 13, 4, 21, 10

    Answer: 12

Wednesday 25 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 5⁄8

    Answer: 9⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = 15

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 40 in the ratio 2:3

    Answer: 16 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 49, 47, 18, 25, 33, 31, 22. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.88

Thursday 26 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄11 + 6⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 7 = 17

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.55cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 1:4

    Answer: 15 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 38, 44, 17, 25, 34, 40

    Answer: 33

Friday 27 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 3⁄6

    Answer: 11⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 14 = 62

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 4:1

    Answer: 80 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 24, 10, 4, 18

    Answer: 14