Change pack
Cornerstone Mar 30 - Apr 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 30 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄11 + 3⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 13 = 78

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 21 in the ratio 1:2

    Answer: 7 and 14
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 9, 49, 41, 13, 12, 11, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 26.13

Tuesday 31 March 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 4⁄8

    Answer: 4⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 34

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 1:2

    Answer: 12 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 7, 18, 7

    Answer: 9

Wednesday 1 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄12 + 1⁄12

    Answer: 5⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 11 = 35

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.64cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 2:3:3

    Answer: 24, 36 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 9, 3, 6

    Answer: 6

Thursday 2 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 6 = 46

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 1:1:4

    Answer: 16, 16 and 64
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 6, 3, 20

    Answer: 9

Friday 3 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄11 + 6⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 12 = 36

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Divide 208 in the ratio 3:1:4

    Answer: 78, 26 and 104
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 49, 19, 26, 43, 23, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.57