Change pack
Cornerstone Apr 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 2⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 9 = 54

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 133 in the ratio 3:4

    Answer: 57 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 16, 10, 9, 12, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.17

Tuesday 7 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 7⁄8 + 6⁄7

    Answer: 97⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 10 = 23

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 112 in the ratio 4:3

    Answer: 64 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 13, 18

    Answer: 12

Wednesday 8 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 5⁄7

    Answer: 32⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 13 = 42

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 3:4

    Answer: 39 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 5, 22

    Answer: 10

Thursday 9 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 5⁄9

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 11 = 32

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.77cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 1:3

    Answer: 20 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 31, 44, 38, 31, 24. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.33

Friday 10 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 1⁄9

    Answer: 2⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 7 = 35

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 18 in the ratio 2:1

    Answer: 12 and 6
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 37, 44, 33, 25, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.17