Change pack
Cornerstone Apr 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 4⁄8

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 7 = 49

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.37cm
  4. 4. Ratio

    Share 108 in the ratio 1:2

    Answer: 36 and 72
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 49, 15, 33, 44, 13, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.43

Tuesday 14 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 2⁄3

    Answer: 22⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 9 = 44

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 189 in the ratio 2:3:2

    Answer: 54, 81 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 3, 3

    Answer: 6

Wednesday 15 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄12 + 5⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 16 = 44

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 4:1:4

    Answer: 96, 24 and 96
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 28, 25, 8, 15, 35, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 20.86

Thursday 16 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄4

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 19 = 69

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 102 in the ratio 1:3:2

    Answer: 17, 51 and 34
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 15, 20, 5, 5, 50, 8, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.29

Friday 17 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄11 + 1⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 4 = 16

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 60 in the ratio 1:2:2

    Answer: 12, 24 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 3, 10

    Answer: 10