Change pack
Cornerstone Apr 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 1⁄6

    Answer: 1⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 17 = 74

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 99 in the ratio 1:4:4

    Answer: 11, 44 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 9, 16, 2

    Answer: 9

Tuesday 21 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 2⁄7

    Answer: 23⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 23

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.62cm
  4. 4. Ratio

    Divide 250 in the ratio 3:3:4

    Answer: 75, 75 and 100
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 6, 35, 12, 43, 33, 23, 17. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.13

Wednesday 22 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄11 + 6⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 4 = 16

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 3:1:1

    Answer: 63, 21 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 48, 29, 19, 43, 40, 18, 41

    Answer: 35.75

Thursday 23 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 4⁄6

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 18 = 30

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Divide 78 in the ratio 2:1:3

    Answer: 26, 13 and 39
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 2, 20, 3, 19

    Answer: 12

Friday 24 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 2⁄7

    Answer: 13⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 18 = 14

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.22cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 1:2

    Answer: 12 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 24, 28, 10, 49, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.17