Change pack
Cornerstone Apr 27 - May 3 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄6 + 4⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 11 = 53

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 1:3

    Answer: 18 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 37, 35, 27, 43, 14, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.57

Tuesday 28 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄12 + 1⁄12

    Answer: 1⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 20 = 57

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 2:3

    Answer: 26 and 39
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 36, 47, 8, 23, 49, 5, 47. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.71

Wednesday 29 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 2⁄7

    Answer: 29⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 15 = 35

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Share 108 in the ratio 1:2

    Answer: 36 and 72
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 4, 22, 12

    Answer: 12

Thursday 30 April 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄8 + 4⁄6

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 12 = 36

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 140 in the ratio 4:3

    Answer: 80 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 3, 15, 20

    Answer: 12

Friday 1 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄8 + 1⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 16 = 68

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.63cm
  4. 4. Ratio

    Share 75 in the ratio 4:1

    Answer: 60 and 15
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 17, 4, 1

    Answer: 7