Change pack
Cornerstone May 4 - 10 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 4 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄12 + 2⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 13 = 69

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Divide 207 in the ratio 4:1:4

    Answer: 92, 23 and 92
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 13, 13

    Answer: 10

Tuesday 5 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 7⁄8

    Answer: 29⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 17 = 13

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 171 in the ratio 1:4:4

    Answer: 19, 76 and 76
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 32, 12, 18, 20, 9, 48. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.86

Wednesday 6 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄8 + 2⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 19 = 11

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 6cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 4:3:1

    Answer: 64, 48 and 16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 34, 18, 13, 38, 45, 35, 45

    Answer: 31.5

Thursday 7 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 4⁄8

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 11 = 74

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 125 in the ratio 1:1:3

    Answer: 25, 25 and 75
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 19, 18

    Answer: 14

Friday 8 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 2⁄3

    Answer: 23⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 12 = 18

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 280 in the ratio 1:2:2

    Answer: 56, 112 and 112
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 15, 8, 3

    Answer: 7