Change pack
Cornerstone May 11 - 17 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 11 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄7 + 6⁄8

    Answer: 45⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 11 = 31

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.23cm
  4. 4. Ratio

    Divide 175 in the ratio 3:3:1

    Answer: 75, 75 and 25
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 25, 13, 14

    Answer: 15

Tuesday 12 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄10 + 2⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 15 = 42

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 108 in the ratio 1:2:1

    Answer: 27, 54 and 27
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 8, 6

    Answer: 9

Wednesday 13 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄4 + 6⁄7

    Answer: 45⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 9 = 15

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.31cm
  4. 4. Ratio

    Divide 135 in the ratio 4:2:3

    Answer: 60, 30 and 45
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 11, 23, 15, 30, 25, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.43

Thursday 14 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 3⁄4

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 19 = 1

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.42cm
  4. 4. Ratio

    Share 32 in the ratio 3:1

    Answer: 24 and 8
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 10, 16, 6

    Answer: 9

Friday 15 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄11 + 2⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 12 = 27

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 1:4

    Answer: 20 and 80
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 46, 50, 15, 45, 5, 44, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.57