Change pack
Cornerstone May 18 - 24 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 18 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄12 + 2⁄12

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 16 = 26

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 3:2

    Answer: 60 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 6, 15, 7

    Answer: 9

Tuesday 19 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄8 + 5⁄6

    Answer: 4⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 10 = 28

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.8cm
  4. 4. Ratio

    Share 39 in the ratio 2:1

    Answer: 26 and 13
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 13, 24, 19, 39, 7, 42, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.57

Wednesday 20 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄12 + 8⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 14 = 54

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 3:4

    Answer: 39 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 15, 10, 19

    Answer: 12

Thursday 21 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 1⁄7

    Answer: 11⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 10 = -2

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.07cm
  4. 4. Ratio

    Share 96 in the ratio 2:1

    Answer: 64 and 32
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 17, 31, 47, 28, 38, 28

    Answer: 31.5

Friday 22 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 3⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 15 = 37

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 1:4

    Answer: 20 and 80
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 12, 20, 14, 43, 46, 35, 9. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.57