Change pack
Cornerstone May 25 - 31 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 25 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 4⁄9

    Answer: 5⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 15 = 33

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 12cm

    Answer: 15cm
  4. 4. Ratio

    Divide 184 in the ratio 1:2:1

    Answer: 46, 92 and 46
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 6, 15, 15, 16

    Answer: 13

Tuesday 26 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 2⁄4

    Answer: 17⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 17 = 35

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.21cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 1:4:3

    Answer: 12, 48 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 8, 22

    Answer: 13

Wednesday 27 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄12 + 1⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 13 = 53

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 2:3:3

    Answer: 54, 81 and 81
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 9, 44, 24, 10, 12, 38, 39. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.14

Thursday 28 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄10 + 3⁄10

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 7 = 15

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 4:1:3

    Answer: 64, 16 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 11, 49, 5, 26, 16. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.33

Friday 29 May 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 1⁄4

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 8 = 31

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Divide 234 in the ratio 4:2:3

    Answer: 104, 52 and 78
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 23, 7, 8, 18

    Answer: 14