Change pack
Cornerstone Jun 1 - 7 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 1 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄11 + 1⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 5 = 17

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 2:3:1

    Answer: 48, 72 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 15, 16, 11, 18

    Answer: 14

Tuesday 2 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 4⁄5

    Answer: 53⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 20 = -6

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 126 in the ratio 4:1:2

    Answer: 72, 18 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 13, 3, 1, 15, 13

    Answer: 9

Wednesday 3 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 10⁄12 + 1⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 10 = 45

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Divide 152 in the ratio 3:4:1

    Answer: 57, 76 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 29, 41, 12, 19, 45, 34, 50, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.38

Thursday 4 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 5 = 53

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 3:2

    Answer: 39 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 1, 13, 10, 12

    Answer: 9

Friday 5 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 4⁄6

    Answer: 17⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 6 = 12

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 84 in the ratio 2:1

    Answer: 56 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 7, 38, 41, 49, 46, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 34.43