Change pack
Cornerstone Jun 8 - 14 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 8 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 3⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 4 = 19

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.14cm
  4. 4. Ratio

    Share 45 in the ratio 4:1

    Answer: 36 and 9
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 10, 10, 6, 18

    Answer: 10

Tuesday 9 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄5 + 1⁄5

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 7 = 28

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 35 in the ratio 4:3

    Answer: 20 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 45, 15, 48, 21, 43, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.86

Wednesday 10 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄8 + 5⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 44

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.65cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 2:1

    Answer: 40 and 20
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 46, 50, 28, 30, 8, 14. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.43

Thursday 11 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 3⁄7

    Answer: 23⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 4 = 60

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 66 in the ratio 1:2

    Answer: 22 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 7, 4

    Answer: 5

Friday 12 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄9 + 2⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 13 = 25

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 90 in the ratio 1:2

    Answer: 30 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 11, 14, 1, 2

    Answer: 7