Change pack
Cornerstone Jun 15 - 21 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 15 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄10 + 4⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 3 = 27

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 230 in the ratio 2:2:1

    Answer: 92, 92 and 46
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 28, 13, 36, 18, 45, 37, 41. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.14

Tuesday 16 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄5 + 2⁄7

    Answer: 24⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 5 = 35

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 220 in the ratio 4:3:3

    Answer: 88, 66 and 66
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 43, 34, 43, 48, 36

    Answer: 42

Wednesday 17 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄11 + 2⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 13 = 92

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.89cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:2:4

    Answer: 12, 24 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 11, 13, 15, 1, 5

    Answer: 9

Thursday 18 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄11 + 2⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 20 = 84

    Answer: x = 13
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 6.71cm
  4. 4. Ratio

    Divide 252 in the ratio 4:1:4

    Answer: 112, 28 and 112
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 6, 14, 7, 14, 4

    Answer: 9

Friday 19 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄8

    Answer: 19⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 10 = 34

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 40 in the ratio 2:1:1

    Answer: 20, 10 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 12, 45, 39, 22, 8, 12, 14. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 22.13