Change pack
Cornerstone Jun 29 - Jul 5 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 29 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄8 + 1⁄3

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 17 = 18

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:2

    Answer: 10 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 4, 13

    Answer: 11

Tuesday 30 June 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄5

    Answer: 19⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 20 = 60

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.31cm
  4. 4. Ratio

    Share 65 in the ratio 4:1

    Answer: 52 and 13
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 10, 11

    Answer: 8

Wednesday 1 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 3⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 8 = 35

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 4:3

    Answer: 40 and 30
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 8, 16

    Answer: 11

Thursday 2 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 14 = 42

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 4cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.94cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 2:3

    Answer: 28 and 42
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 13, 4

    Answer: 9

Friday 3 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄7 + 2⁄7

    Answer: 4⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 12 = 108

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Share 48 in the ratio 1:3

    Answer: 12 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 25, 26, 23, 27, 24, 13

    Answer: 23