Change pack
Cornerstone Jul 6 - 12 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 6 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄11 + 1⁄11

    Answer: 7⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 12 = 24

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 128 in the ratio 2:3:3

    Answer: 32, 48 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 11, 33, 30, 30, 17, 35, 20. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.14

Tuesday 7 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 3⁄8

    Answer: 45⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 18 = 22

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 1:3:3

    Answer: 22, 66 and 66
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 8, 11, 1

    Answer: 7

Wednesday 8 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄5 + 1⁄3

    Answer: 8⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 19 = 93

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 13cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.34cm
  4. 4. Ratio

    Divide 176 in the ratio 3:4:1

    Answer: 66, 88 and 22
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 4, 20

    Answer: 9

Thursday 9 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄7 + 1⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 6 = 26

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 4:2:1

    Answer: 60, 30 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 14, 18, 16, 21, 26, 40, 42, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 25.88

Friday 10 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄9 + 2⁄9

    Answer: 7⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 13 = 21

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    Divide 154 in the ratio 3:2:2

    Answer: 66, 44 and 44
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 26, 33, 26, 15, 47, 44, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.71