Change pack
Cornerstone Jul 13 - 19 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 13 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄6 + 3⁄4

    Answer: 5⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 10 = 66

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 16cm

    Answer: 20cm
  4. 4. Ratio

    Divide 144 in the ratio 3:3:2

    Answer: 54, 54 and 36
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 45, 47, 45, 26, 46. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.67

Tuesday 14 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 2⁄3

    Answer: 17⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 10 = 55

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 36 in the ratio 3:1

    Answer: 27 and 9
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 17, 9, 10

    Answer: 12

Wednesday 15 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄6 + 3⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 16 = 26

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 7.81cm
  4. 4. Ratio

    Share 72 in the ratio 1:2

    Answer: 24 and 48
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 22, 47, 23, 22, 10, 48, 22, 43. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.63

Thursday 16 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 3⁄6

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 7 = 28

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 4:1

    Answer: 64 and 16
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 13, 17, 7, 27, 6, 45, 25

    Answer: 18.5

Friday 17 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄12 + 7⁄12

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 10 = 32

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.49cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 2:1

    Answer: 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 14, 13, 2, 7

    Answer: 9