Change pack
Cornerstone Jul 20 - 26 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 20 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 8⁄12 + 1⁄12

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 12 = 42

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 2:3

    Answer: 32 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 11, 12, 10

    Answer: 13

Tuesday 21 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄5 + 3⁄4

    Answer: 27⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 58

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 2:1

    Answer: 20 and 10
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 25, 37, 31, 41, 26, 29, 45. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 33.43

Wednesday 22 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄5 + 1⁄5

    Answer: 3⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 40

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.52cm
  4. 4. Ratio

    Share 102 in the ratio 1:2

    Answer: 34 and 68
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 29, 48, 17, 19, 23, 45. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.71

Thursday 23 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄7 + 4⁄8

    Answer: 9⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = 6

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 3:2

    Answer: 42 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 10, 16

    Answer: 14

Friday 24 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 2⁄4

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 5 = 79

    Answer: x = 14
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:1:4

    Answer: 14, 14 and 56
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 12, 21, 42, 26, 38, 28. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.14