Change pack
Cornerstone Jul 27 - Aug 2 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 27 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄7 + 1⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 15 = 60

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.54cm
  4. 4. Ratio

    Divide 112 in the ratio 4:1:3

    Answer: 56, 14 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 30, 8, 43, 42, 28, 13. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.33

Tuesday 28 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 3⁄9

    Answer: 4⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 5 = 72

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 4:4:1

    Answer: 96, 96 and 24
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 33, 8, 20, 45, 41, 23, 30. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 28.57

Wednesday 29 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 2⁄7

    Answer: 13⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 11 = 81

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 264 in the ratio 3:4:4

    Answer: 72, 96 and 96
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 3, 7, 5

    Answer: 5

Thursday 30 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄7 + 7⁄8

    Answer: 65⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 14 = 74

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.18cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 1:1:2

    Answer: 54, 54 and 108
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 21, 8, 10

    Answer: 13

Friday 31 July 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄12 + 3⁄12

    Answer: 5⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 10 = 60

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 216 in the ratio 3:4:1

    Answer: 81, 108 and 27
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 50, 45, 7, 25, 21, 14, 42

    Answer: 27.75