Change pack
Cornerstone Aug 3 - 9 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 3 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄8 + 2⁄5

    Answer: 41⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 14 = 34

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Share 56 in the ratio 1:3

    Answer: 14 and 42
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 31, 32, 15, 23, 45, 29, 46, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 31.63

Tuesday 4 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄7 + 1⁄4

    Answer: 19⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 12 = 44

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 96 in the ratio 4:1:3

    Answer: 48, 12 and 36
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 24, 4, 17, 7, 13

    Answer: 13

Wednesday 5 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄11 + 7⁄11

    Answer: 9⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 12 = 47

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.4cm
  4. 4. Ratio

    Divide 160 in the ratio 3:3:2

    Answer: 60, 60 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 45, 20, 23, 34, 10, 8, 21

    Answer: 23

Thursday 6 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 2⁄5

    Answer: 16⁄15
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 55

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 76 in the ratio 2:1:1

    Answer: 38, 19 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 20, 16, 33, 11, 6, 15. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.83

Friday 7 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄12 + 2⁄12

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 8 = 52

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 168 in the ratio 1:1:2

    Answer: 42, 42 and 84
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 7, 4

    Answer: 5