Change pack
Cornerstone Aug 10 - 16 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 10 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄6 + 6⁄8

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 15 = 55

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 5.83cm
  4. 4. Ratio

    Divide 102 in the ratio 1:4:1

    Answer: 17, 68 and 17
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 42, 45, 9, 21, 50, 26, 26, 29

    Answer: 31

Tuesday 11 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 5⁄12 + 5⁄12

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 9 = 39

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 160 in the ratio 3:2:3

    Answer: 60, 40 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 13, 19

    Answer: 14

Wednesday 12 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 1⁄5

    Answer: 31⁄30
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 20 = 16

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 252 in the ratio 4:1:4

    Answer: 112, 28 and 112
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 25, 12, 5

    Answer: 14

Thursday 13 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 10⁄12 + 1⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 15 = 39

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 3cm and 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Divide 232 in the ratio 3:4:1

    Answer: 87, 116 and 29
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 41, 34, 16, 29, 35, 29, 46, 31. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 32.63

Friday 14 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄7 + 1⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 8 = 56

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 5cm and 12cm

    Answer: 13cm
  4. 4. Ratio

    Share 51 in the ratio 1:2

    Answer: 17 and 34
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 24, 2

    Answer: 14