Change pack
Cornerstone Aug 24 - 30 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 24 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 1⁄6

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 17 = 8

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Divide 55 in the ratio 2:2:1

    Answer: 22, 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 10, 27, 36, 6, 23, 41, 20, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 24.38

Tuesday 25 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄7 + 1⁄4

    Answer: 23⁄28
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 5 = 61

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Divide 98 in the ratio 1:4:2

    Answer: 14, 56 and 28
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 14, 1, 10

    Answer: 11

Wednesday 26 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄7 + 2⁄7

    Answer: 6⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 15 = 27

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 80 in the ratio 1:2:1

    Answer: 20, 40 and 20
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 12, 2

    Answer: 6

Thursday 27 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄4

    Answer: 7⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 20 = 46

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.53cm
  4. 4. Ratio

    Divide 105 in the ratio 1:4:2

    Answer: 15, 60 and 30
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 8, 23, 49, 6, 27. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.17

Friday 28 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 3⁄8 + 1⁄5

    Answer: 23⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 14 = 46

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.64cm
  4. 4. Ratio

    Divide 180 in the ratio 4:3:3

    Answer: 72, 54 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 5, 32, 47, 17, 50

    Answer: 26.5