Change pack
Cornerstone Aug 31 - Sep 6 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 31 August 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄6 + 4⁄7

    Answer: 19⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 16 = 64

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 161 in the ratio 2:2:3

    Answer: 46, 46 and 69
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 48, 25, 26, 42, 38, 38. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 36.17

Tuesday 1 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 1⁄7

    Answer: 41⁄42
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x - 16 = -6

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 135 in the ratio 1:2:2

    Answer: 27, 54 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 8, 14, 17

    Answer: 12

Wednesday 2 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 4⁄8

    Answer: 3⁄4
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = 3

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 8cm and b = 8cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 11.31cm
  4. 4. Ratio

    Divide 132 in the ratio 3:4:4

    Answer: 36, 48 and 48
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 14, 17, 13, 14

    Answer: 12

Thursday 3 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄8 + 3⁄5

    Answer: 29⁄40
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 10 = 46

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 8cm and 15cm

    Answer: 17cm
  4. 4. Ratio

    Divide 196 in the ratio 3:3:1

    Answer: 84, 84 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 44, 18, 17, 37, 18, 36, 34. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 29.14

Friday 4 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 1⁄5

    Answer: 32⁄35
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 4 = 60

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 4cm and b = 9cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 9.85cm
  4. 4. Ratio

    Share 90 in the ratio 2:3

    Answer: 36 and 54
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 9, 16, 5

    Answer: 10