Change pack
Cornerstone Sep 7 - 13 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 7 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄8 + 2⁄8

    Answer: 5⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 6 = 48

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.8cm
  4. 4. Ratio

    Share 96 in the ratio 2:1

    Answer: 64 and 32
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 7, 14, 13, 7, 19

    Answer: 12

Tuesday 8 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄10 + 2⁄10

    Answer: 4⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 14 = 38

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 12.21cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:2

    Answer: 20 and 40
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 19, 4, 16

    Answer: 11

Wednesday 9 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 5⁄7

    Answer: 29⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 5 = 58

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 42 in the ratio 1:2

    Answer: 14 and 28
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 43, 40, 36, 36, 47, 14, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 35.43

Thursday 10 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄6 + 1⁄3

    Answer: 7⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 15 = -3

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 126 in the ratio 4:3

    Answer: 72 and 54
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 27, 31, 30, 36, 18, 27, 43. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.29

Friday 11 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄8 + 1⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 23

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 30 in the ratio 1:4

    Answer: 6 and 24
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 8, 19, 3

    Answer: 10