Change pack
Cornerstone Sep 14 - 20 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 14 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 6⁄11 + 2⁄11

    Answer: 8⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 18 = 10

    Answer: x = 7
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 20cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 77 in the ratio 2:2:3

    Answer: 22, 22 and 33
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 13, 8, 13

    Answer: 11

Tuesday 15 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 4⁄6

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 3 = 59

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 6cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.49cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:2:1

    Answer: 21, 42 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 7, 21, 35, 44, 28, 28, 16, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 23.13

Wednesday 16 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 2⁄8 + 5⁄8

    Answer: 7⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x + 11 = 41

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Divide 189 in the ratio 4:4:1

    Answer: 84, 84 and 21
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 47, 45, 10, 31, 43, 32, 6. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.57

Thursday 17 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 1⁄6

    Answer: 1⁄2
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 9 = 27

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 10cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.45cm
  4. 4. Ratio

    Divide 182 in the ratio 3:3:1

    Answer: 78, 78 and 26
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 2, 16, 3, 19, 20

    Answer: 12

Friday 18 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄6 + 6⁄7

    Answer: 32⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 20 = -8

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 12cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.42cm
  4. 4. Ratio

    Divide 84 in the ratio 1:1:4

    Answer: 14, 14 and 56
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 4, 4, 19

    Answer: 9