Change pack
Cornerstone Sep 21 - 27 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 21 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄6 + 2⁄6

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x - 16 = 4

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 15cm and 36cm

    Answer: 39cm
  4. 4. Ratio

    Divide 224 in the ratio 1:1:2

    Answer: 56, 56 and 112
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 8, 25, 18, 47, 10, 5, 5. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.86

Tuesday 22 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄3 + 1⁄8

    Answer: 19⁄24
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 5 = 83

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.23cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 1:2:2

    Answer: 30, 60 and 60
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 35, 50, 27, 40, 49, 43, 24, 10

    Answer: 34.75

Wednesday 23 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄12 + 5⁄12

    Answer: 2⁄3
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 8 = 24

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 243 in the ratio 2:3:4

    Answer: 54, 81 and 108
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 20, 9, 3

    Answer: 11

Thursday 24 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄10 + 2⁄10

    Answer: 9⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x + 4 = 16

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Share 95 in the ratio 4:1

    Answer: 76 and 19
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 16, 26, 43, 24, 12, 38

    Answer: 26.5

Friday 25 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 3⁄5

    Answer: 27⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 14 = 22

    Answer: x = 6
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 6cm and b = 15cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 16.16cm
  4. 4. Ratio

    Share 80 in the ratio 1:3

    Answer: 20 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 19, 3, 8

    Answer: 10