Change pack
Cornerstone Sep 28 - Oct 4 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 28 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 4⁄5 + 6⁄8

    Answer: 31⁄20
  2. 2. Algebra

    Solve: 2x + 10 = 16

    Answer: x = 3
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 5cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 8.6cm
  4. 4. Ratio

    Share 33 in the ratio 2:1

    Answer: 22 and 11
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 23, 42, 49, 12, 27, 33, 7. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 27.57

Tuesday 29 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄5 + 1⁄5

    Answer: 2⁄5
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 15 = 65

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Share 68 in the ratio 1:3

    Answer: 17 and 51
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 14, 12, 23, 7, 9

    Answer: 13

Wednesday 30 September 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 9⁄11 + 1⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x - 18 = 18

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 9cm and b = 5cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 10.3cm
  4. 4. Ratio

    Share 91 in the ratio 3:4

    Answer: 39 and 52
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 20, 15, 4, 13

    Answer: 13

Thursday 1 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 4⁄11 + 6⁄11

    Answer: 10⁄11
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 8 = 22

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 4cm

    Answer: 5cm
  4. 4. Ratio

    Share 60 in the ratio 1:2

    Answer: 20 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 18, 15, 24, 12, 18, 32. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 19.83

Friday 2 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 6⁄7

    Answer: 25⁄21
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 8 = 82

    Answer: x = 15
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 12cm and 35cm

    Answer: 37cm
  4. 4. Ratio

    Share 25 in the ratio 2:3

    Answer: 10 and 15
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 50, 29, 26, 9, 24, 47. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 30.83