Change pack
Cornerstone Oct 5 - 11 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 5 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄3 + 4⁄8

    Answer: 5⁄6
  2. 2. Algebra

    Solve: 6x - 19 = 29

    Answer: x = 8
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 6cm and 8cm

    Answer: 10cm
  4. 4. Ratio

    Divide 150 in the ratio 3:4:3

    Answer: 45, 60 and 45
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 5, 10, 6

    Answer: 7

Tuesday 6 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 3⁄7 + 2⁄7

    Answer: 5⁄7
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 13 = 19

    Answer: x = 4
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 11cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.87cm
  4. 4. Ratio

    Divide 184 in the ratio 2:1:1

    Answer: 92, 46 and 46
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 12, 8, 4, 10, 11

    Answer: 9

Wednesday 7 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 6⁄8 + 1⁄4

    Answer: 1⁄1
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x + 10 = 94

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 20cm and 21cm

    Answer: 29cm
  4. 4. Ratio

    Divide 136 in the ratio 2:3:3

    Answer: 34, 51 and 51
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 24, 31, 5, 49, 35, 45, 17, 10

    Answer: 27

Thursday 8 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 5⁄7 + 2⁄4

    Answer: 17⁄14
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 9 = 34

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 7cm and 24cm

    Answer: 25cm
  4. 4. Ratio

    Divide 133 in the ratio 2:2:3

    Answer: 38, 38 and 57
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 34, 13, 5, 14, 44, 18. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 21.33

Friday 9 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄9 + 7⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 8x - 7 = 81

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 12cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 18.44cm
  4. 4. Ratio

    Divide 153 in the ratio 2:3:4

    Answer: 34, 51 and 68
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 14, 19, 9

    Answer: 13