Change pack
Cornerstone Oct 12 - 18 25 questions
PDF (questions) PDF (answers)

Monday 12 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 1⁄12 + 10⁄12

    Answer: 11⁄12
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 12 = 57

    Answer: x = 9
  3. 3. Geometry

    Find the hypotenuse of a right triangle with sides 9cm and 40cm

    Answer: 41cm
  4. 4. Ratio

    Divide 119 in the ratio 2:1:4

    Answer: 34, 17 and 68
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 32, 12, 34, 6, 34

    Answer: 20.5

Tuesday 13 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄7 + 7⁄8

    Answer: 65⁄56
  2. 2. Algebra

    Solve: 4x - 16 = 32

    Answer: x = 12
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 10cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 17.2cm
  4. 4. Ratio

    Divide 243 in the ratio 2:3:4

    Answer: 54, 81 and 108
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 15, 11, 4

    Answer: 10

Wednesday 14 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 1⁄4 + 7⁄8

    Answer: 9⁄8
  2. 2. Algebra

    Solve: 7x - 14 = 21

    Answer: x = 5
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 11cm and b = 7cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 13.04cm
  4. 4. Ratio

    Share 70 in the ratio 3:4

    Answer: 30 and 40
  5. 5. Statistics

    Calculate the mean of: 5, 18, 22, 46, 40, 21, 43, 17

    Answer: 26.5

Thursday 15 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Calculate: 7⁄9 + 1⁄9

    Answer: 8⁄9
  2. 2. Algebra

    Solve: 5x + 8 = 63

    Answer: x = 11
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 3cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 14.32cm
  4. 4. Ratio

    Share 55 in the ratio 1:4

    Answer: 11 and 44
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 10, 20, 9

    Answer: 13

Friday 16 October 2015

Keystones #1 · Five questions · Open this day only

  1. 1. Number

    Add: 2⁄4 + 1⁄5

    Answer: 7⁄10
  2. 2. Algebra

    Solve: 3x + 13 = 43

    Answer: x = 10
  3. 3. Geometry

    Calculate the hypotenuse when a = 7cm and b = 14cm. Give your answer to 2 decimal places

    Answer: 15.65cm
  4. 4. Ratio

    Share 100 in the ratio 2:3

    Answer: 40 and 60
  5. 5. Statistics

    Find the mean of: 16, 6, 13, 17

    Answer: 13